Jabłka w panierce owsianej

Składniki

  • 1 jabłko
  • 1 jajko
  • 3 łyżki miodu
  • 1 szkl, mąki kukurydzianej
  • 0,5 szkl wody gazowanej
  • ok 1,5 szkl płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka cynamonu

Wykonanie

Obierz jabłka pokrój na plastru ok 1 cm.

Jajka,make, proszek do pieczenia,wode, miód, imbir, cynamon, połącz ze sobą. Wymieszaj dobrze.

Rozgrzej olej na patelni. Wysyp płatki na talerz.

Plaster jabłka zamocz w ciescie nastepnie w płatkach. Jabłko opanierowane smaż na rozgrzanym tłuszczu z 2 stron do momentu kiedy płatki bedą miały złoty kolor. Gotowe plastry jabłek połóż na ręcznik papierowy w celu odsączenia tłuszczu.

Otrzymane danie podawaj z miodem, konfiturą lub ulubionymi dodatkami.

Smacznego