Oferta wigilijna 2018

Firma cateringowa OMEGA serdecznie zaprasza Państwa do skorzystania ze specjalnej oferty świątecznej.

Zapraszamy zarówno do Naszej restauracji jak i możemy przyjechać do Państwa firmy.

Pragniemy aby w tym szczególnym okresie jakim jest Narodzenie Bożej Dzieciny wytworzyła się wyjątkowa atmosfera miłości, radości, zrozumienia oraz wszechogarniającej dobroci.

Na ten uroczysty dzień przygotowaliśmy dla Państwa wyjątkowe Świąteczne menu, w którym odnajdziecie Państwo potrawy tradycyjnej kuchni polskiej oraz kulinarne niespodzianki. Na suto zastawionych stołach nie zabraknie ryb, pierogów, grzybów, maku, bakalii, oraz wielu innych Wigilijnych smakołyków.

Poniżej prezentujemy przykładowe potrawy na podstawie których przygotowujemy menu świąteczne. Jeżeli chcieliby Państwo skomponować własne menu czekamy na Państwa sugestie.

ZESTAW ŚWIĄTECZNY
Przykładowe menu przyjęcia wigilijnego firmowego                                                                 
Zupy
Barszcz czerwony tradycyjny z uszkami
Zupa grzybowa z łazankami
Zupa krem borowikowa

Dania Ciepłe
Kapusta z grzybami i śliwkami wędzonymi
Pierogi z nadzieniem ziemniaczano-serowym zasmażane z szczypiorkiem
Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami z cebulką przesmażaną
Filety z karpia z masełkiem i koperkiem
Filety z pstrąga w migdałach i świeżych ziołach
Łosoś grillowany z masełkiem chrzanowym
Sola zapiekana z grzybami , ziemniakami i białą kapusta z aromatycznym sosem śmietanowo – serowym
Filety rybne przekładane szpinakiem i serem z pomidorami suszonymi podawane z pierożkami tortellini.

Dania Ciepłe świąteczne mięsne
Delikatne płatki wieprzowe w sosie gruszkowym z nutka tymianki
Karkówka duszona w winie z owocami suszonymi
Marynowane polędwiczki drobiowe w sosie kurkowym
Schab pieczony w sosie śmietanowym z borowikami
Cielęcina w glazurze miodowej podawana z sosem jabłkowo- cynamonowym lub żurawinowym
Pikantne udka z kurczaka faszerowane nadzieniem pikantnym w glazurze miodowo- czosnkowej

Zakąski Zimne

Rulony z pstrąga z pastą chrzanową
Filety z łososia marynowane w galarecie koperkowej
Terrina z łososia i pistacjami
Sola przekładana szpinakiem i pasta serową
Tradycyjny filet z karpia w galarecie
Medaliony z ryby z kaparami
Dorsz w zalewie słodko kwaśnej
Śledź po wileńsku
Śledź w marynacie korzennej z rodzynkami
Śledź marynowany po kaszubsku
Śledź w zalewie z suszonych owoców

Śledź w śmietanie z rodzynkami i jabłkiem
Śledź w sosie pomidorowo- miodowym
Tradycyjny śledź z korniszonami
Rulony z wędzonego łososia nadziewane chrzanem

Zakąski Zimne mięsne świąteczne
Tradycyjny schab z śliwką
Indyk z morelami
Fileciki z kurczaka na ananasie
Pasztet świąteczny podawany z sosem chrzanowo-koperkowym lub żurawiną
Schab zakrawany pastą chrzanowa
Rolada drobiowa nadziewana pastą grzybową i świeżą pietruszką
Filet z kurczaka nadziewany serem pleśniowym i warzywami
Medaliony drobiowe z pastą wątróbkowo- paprykową z daktylami
Polędwiczki nadziewane kurkami w otulinie ziołowej

Drobne przekąski
Kruche pierożki z nadzieniem
grzybowym
szpinakowym
Szpadki z łososia, melona przekładane zieleniną                                            
Ptysie nadziewane pastą krewetkową
Mus z łososia z krążkiem waflowym
Tarta letka nadziewana tatarem rybnym z korniszonami
Tarty świąteczne z kurkami, serem, świeżym koprem
Pomidorki koktajlowe nadziewane serem pleśniowym i łososiem
Ptysie nadziewane pastą krewetkową
Vola vent z nadzieniem świątecznym
Łosoś marynowany w pieprzu kolorowym
Wędzony pstrąg na warzywach z pastą cytrynową
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka śledziowa z nutka pikanterią
Ziemniaczana sałatka z migdałami i serem wędzonym
Sałatka z kurczakiem i gruszek
Sałatka Nicejska

Dodatki
Sos chrzanowy
Sos tatarski
Sos ziołowo- czosnkowy
Pieczywo mieszane
Deser
Sernik z brzoskwiniami
Ciasto makowo- serowe
Ciasto orzechowe
Piernik z jabłkami przekładany marmoladą różaną
Keks
Ciasto makowe
Makiełki
Babeczki z nadzieniami