Oferta Wigilijna 2020

Firma cateringowa OMEGA serdecznie zaprasza Państwa do skorzystania ze specjalnej oferty świątecznej.

Pragniemy aby w tym szczególnym okresie jakim jest Narodzenie Bożej Dzieciny wytworzyła się wyjątkowa atmosfera miłości, radości, zrozumienia oraz wszechogarniającej dobroci.

Na ten uroczysty dzień przygotowaliśmy dla Państwa wyjątkowe Świąteczne menu, w którym odnajdziecie Państwo potrawy tradycyjnej kuchni polskiej oraz kulinarne niespodzianki. Na suto zastawionych stołach nie zabraknie ryb, pierogów, grzybów, maku, bakalii, oraz wielu innych Wigilijnych smakołyków.

Poniżej prezentujemy przykładowe zestawy. Jeżeli chcieliby Państwo skomponować własne menu czekamy na Państwa sugestie.

ZESTAW ŚWIĄTECZNY

Przykładowe menu przyjęcia wigilijnego firmowego

Zupy

  • Barszcz czerwony tradycyjny z uszkami
  • Zupa grzybowa z łazankami
  • Zupa krem borowikowa

Dania Ciepłe

  • Kapusta z grzybami i śliwkami wędzonymi
  • Pierogi z nadzieniem ziemniaczano-serowym zasmażane z szczypiorkiem
  • Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami z cebulką przesmażaną
  • Filety z karpia z masełkiem i koperkiem
  • Filety z pstrąga w migdałach i świeżych ziołach
  • Łosoś grillowany z masełkiem chrzanowym
  • Sola zapiekana z grzybami , ziemniakami i białą kapusta z aromatycznym sosem śmietanowo – serowym
  • Filety rybne przekładane szpinakiem i serem z pomidorami suszonymi podawane z pierożkami tortellini.

Dania Ciepłe świąteczne mięsne

  • Delikatne płatki wieprzowe w sosie gruszkowym z nutka tymianki
  • Karkówka duszona w winie z owocami suszonymi
  • Marynowane polędwiczki drobiowe w sosie kurkowym
  • Schab pieczony w sosie śmietanowym z borowikami
  • Cielęcina w glazurze miodowej podawana z sosem jabłkowo- cynamonowym lub żurawinowym
  • Pikantne udka z kurczaka faszerowane nadzieniem pikantnym w glazurze miodowo- czosnkowej

Zakąski Zimne

  • Rulony z pstrąga z pastą chrzanową
  • Filety z łososia marynowane w galarecie koperkowej
  • Terrina z łososia i pistacjami
  • Sola przekładana szpinakiem i pasta serową
  • Tradycyjny filet z karpia w galarecie
  • Medaliony z ryby z kaparami
  • Dorsz w zalewie słodko kwaśnej
  • Śledź po wileńsku
  • Śledź w marynacie korzennej z rodzynkami
  • Śledź marynowany po kaszubsku
  • Śledź w zalewie z suszonych owoców
  • Śledź w śmietanie z rodzynkami i jabłkiem
  • Śledź w sosie pomidorowo- miodowym
  • Tradycyjny śledź z korniszonami
  • Rulony z wędzonego łososia nadziewane chrzanem

Zakąski Zimne mięsne świąteczne

  • Tradycyjny schab z śliwką
  • Indyk z morelami
  • Fileciki z kurczaka na ananasie
  • Pasztet świąteczny podawany z sosem chrzanowo-koperkowym lub żurawiną
  • Schab zakrawany pastą chrzanowa
  • Rolada drobiowa nadziewana pastą grzybową i świeżą pietruszką
  • Filet z kurczaka nadziewany serem pleśniowym i warzywami
  • Medaliony drobiowe z pastą wątróbkowo- paprykową z daktylami
  • Polędwiczki nadziewane kurkami w otulinie ziołowej

Drobne przekąski

  • Kruche pierożki z nadzieniem
    • grzybowym
    • szpinakowym
  • Szpadki z łososia, melona przekładane zieleniną
  • Ptysie nadziewane pastą krewetkową
  • Mus z łososia z krążkiem waflowym
  • Tarta letka nadziewana tatarem rybnym z korniszonami
  • Tarty świąteczne z kurkami, serem, świeżym koprem
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane serem pleśniowym i łososiem
  • Ptysie nadziewane pastą krewetkową
  • Vola vent z nadzieniem świątecznym
  • Łosoś marynowany w pieprzu kolorowym
  • Wędzony pstrąg na warzywach z pastą cytrynową
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka śledziowa z nutka pikanterią
  • Ziemniaczana sałatka z migdałami i serem wędzonym
  • Sałatka z kurczakiem i gruszek
  • Sałatka Nicejska

Dodatki

  • Sos chrzanowy
  • Sos tatarski
  • Sos ziołowo- czosnkowy
  • Pieczywo mieszane

Deser

  • Sernik z brzoskwiniami
  • Ciasto makowo- serowe
  • Ciasto orzechowe
  • Piernik z jabłkami przekładany marmoladą różaną
  • Keks
  • Ciasto makowe
  • Makiełki
  • Babeczki z nadzieniami