Menu ekskluzywne

Przystawka

(jedna przystawka dla wszystkich gości do wyboru z poniższego zestawu)

  • Grillowane krewetki na sałacie letniej z warzywami z lekkim sosem miodowo paprykowym
  • Plastry pieczonej piersi kaczki na karczochach z sosem żurawinowym
  • Ruloniki z cukinii nadziewane serem fetą z suszonymi pomidorami i oliwkami na rukoli z cykorią
  • Wędzone plastry polędwiczki z kurczaka z gruszką w delikatnym sosie miodowo imbirowym
  • Łosoś pieczony na szparagach w sosie limonowo-paprykowym z miętą

Zupa

(jedna zupa dla wszystkich gości do wyboru z poniższego zestawu)

  • Delikatna zupa z warzyw pieczonych z śmietanką ziołową
  • Kremowa zupa szparagowa z groszkiem ptysiowym
  • Chłodnik z zielonych warzyw i orzeszkami piniowymi
  • Zupa krem z kukurydzy z krewetkami i ziemniakami
  • Krem z topinamburu z chipsami z jarmużu
  • Rosół z makaronem

Dania główne

(jedno danie serwowane bezpośrednio na talerzach dla wszystkich gości do wyboru z poniższego zestawu)

  • Pieczony filet z kaczki w sosie balsamiczno porzeczkowym na puree selerowo chrzanowym z młodymi marchewkami
  • Polędwica wieprzowa nadziewana pastą truflową w szynce parmeńskiej na borowikach smażonych podawana z ziemniakami pieczonymi i sałatką z rukoli i prażonymi pestkami słonecznika
  • Polędwica z dorsza w sosie pomidorowym z Pesto z kluseczkami koperkowymi warzywami smażonymi
  • Królik w białym winie z rozmarynem na puree z zielonego groszku i pietruszki z bukietem warzyw gotowanych

Deser

(jedna porcja serwowana bezpośrednio na talerzach dla wszystkich gości)

  •  Tort okolicznościowy w zależności od rodzaju przyjęcia
  • Krem czekoladowy z malinami
  • Ciasto wypiekane w restauracji (np. Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym i owocami sezonowymi)
  • Kawa, herbata

Zimne przekąski

(ok. 2,5 porcji na osobę, mix z poniższych propozycji serwowane na półmiskach)

  • Półmiski z pieczonymi mięsami
  • Drobne przekąski : boczek pieczony z śliwką, szaszłyczki z szynką parmeńską z melonem, szaszłyki mozzarelą, pomidorkami i bazylią
  • Tatar z wędzonego łososia na pumperniklu
  • Pierożki pieczone nadziewane szpinakiem
  • Tarta ( 16 porcji) propozycje
    • z cukinią, łososiem i gorgonzola
    • z chorizo pomidorami suszonymi i serem
    • z kurkami i kurczakiem
  • Sałatka z pieczeni i warzyw
  • Lekka sałatka wiosenna
  • Sałatka z smażonym camebetrem i żurawiną

Woda mineralna, soki owocowe 100% – bez ograniczeń

Kawa, herbata – bez ograniczeń

 

KOSZT PRZYJĘCIA:

Obiad + deser +zimne przekąski – 95 zł od osoby (minimalna ilość: 15 osób)

Obiad + deser – 75 zł od osoby  (minimalna ilość: 20 osób przy imprezach poniżej 20 osób dopłata za wynajęcie restauracji)

 

W trakcie przyjęcia lokal jest zamknięty dla gości indywidualnych.

Do dyspozycji gości jest bezpłatny parking strzeżony bezpośrednio przy budynku.