Menu Restauracji

Śniadanie

Puszysta jajecznica z dodatkami (max.4) według własnego uznania (papryka, pieczarki, salami, szynka, cebula, szczypiorek), świeże pieczywo, masło.

  • jajecznica duża (z 5 jaj)
  • jajecznica mała (z 3 jaj)

 

Lekkie sałaty

  • Bukiet sałat z kurczakiem, papryką, ogórkiem, pomidorem z świeżymi kiełkami i sosem vinaigrette.
  • Sałatka wiosenna: sałata lodowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka, oliwki, cebula czerwona, ser ala feta.
  • Sałatka z wędzonym łososiem: łosoś wędzony, lodowa, ogórek, jajko, papryka, cebula czerwona, pomidor.

 

Dania główne

  • Grillowany filet z kurczaka w ziołach z surówką i pieczonymi ziemniakami.
  • Pierś kurczaka w sosie śmietanowo-kurkowym z ryżem lub makaronem penne.
  • Gyros drobiowy z sosem ziołowym, frytkami i surówką (opcja z zapiekanym serem).
  • Delikatny filet z kurczaka w sosie śmietanowo – szpinakowym podawany z ryżem lub pieczonymi ziemniakami i surówką.
  • Filet z kurczaka po zbójnicku z pieczonymi ziemniakami i surówka.
  • Stek wieprzowy z cebulką, papryką i pieczarkami podawany z frytkami i surówką.
  • Grillowana karkówka szefa z miodem podawana z frytkami i surówką.
  • Schab barbecue z frytkami i surówka.

 

Makarony

  • Makaron z wędzonym łososiem, szpinakiem w sosie śmietanowym.
  • Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami w sosie z czerwonego Pesto.
  • Makaron bolognese zapiekany z serem i prażoną cebulką.

 

Pierogi

  • Pierogi ruskie z cebulką i szczypiorkiem.
  • Pierogi z mięsem podawane z cebulką i kiełbaską.

 

Naleśniki

  • Naleśniki po meksykańsku z mięsnym farszem i dipem ziołowym.
  • Naleśniki z szynką, pieczarkami, cebulką i żółtym serem.
  • Naleśniki nadziewane kurczakiem, pieczarkami i serem camembert.
  • Naleśniki ze szpinakiem, serem feta i sosem śmietanowo-serowym.
  • Naleśniki z serem, owoce sezonowe i sosem czekoladowym.