Catering

Omega Restauracja i Catering świadczy usługi cateringowe najwyższej jakości. W naszych realizacjach kierujemy się opiniami klientów oraz naszym wieloletnim doświadczeniem. Zapewniamy dania świeże przyrządzone z najwyższą starannością, miłą i fachową obsługę oraz konkurencyjne ceny.

Specjalizujemy się obsłudze cateringowej:

  • bankietów,
  • szkoleń,
  • konferencji (pakiety kawowe, lunch),
  • spotkań firmowych,
  • przyjęć okolicznościowych (wesela, chrzciny, komunie itp.).

Głównym terenem naszej działalności jest Poznań i jego okolice.

Przykładowe oferty menu:

Konferencje
I Przerwa kawowa
  • Kanapki bankietowe 2 szt./osobę np.
  • z kurczakiem i melonem
  • z polędwicą i kaparami
  • z łososiem i kawiorem
  • z serem pleśniowym, orzechem i winogronem
  • z salami i warzywami konserwowanymi
  • Tartaletka 1 szt./osobę
  • nadziewany pastą paprykową
  • nadziewana sałatką broccolini
  • nadziewana pastą krewetkową
  • Ciastka kruche 100 g na osobę
  • Kawa, herbata, cukier, słodzik, śmietanka, cytrynki, soki , woda mineralna,
II Przerwa kawowa
  • Mini drożdżówki 1 porcja/osobę
  • Mini pączki 1 porcja/osobę
  • Kruche babeczki z nadzieniem owocowym
  • 1 porcja/osobę kawowym,
  • Ciastko francuskie nadziewane 0,5 porcji/osobę
  • Kawa, herbata, cukier, słodzik, śmietanka, cytrynki,
  • Soki , woda mineralna,
 
  • Lunch
  • Zupa
  • Zupa krem pomidorowo- paprykowa z nutką Bazyli
  • Zupa krem pieczarkowa z groszkiem ptysiowym
  • Dania ciepłe 2 porcje na osobę
  • Fileciki z kurczaka w sosie śmietanowym curry i aromatycznym kardamonem
  • Płatki wieprzowe w duszonych grzybach boru lasu z nutką tymianku
  • Ruloniki drobiowe faszerowane boczkiem i ogórkiem zapiekane z śliwkami i serem pleśniowym
  • Sola zapiekana z pomidorem bazylią i serem mozzarellą
  • Makaron w sosie Pesto z szpinakiem podawany z prażonymi migdałami
Dodatki
  • Ziemniaczki ziołowe pieczone z pieca
  • Ryż z duszonymi warzywami
  • Bukiet surówek 3 rodzaje
  • Misy z sałatami z balsamicznym vinegrettem i prażonymi pestkami słonecznika
  • Warzywa gotowane z masełkiem i koperkiem
  • Deser 1,5 porcja/osobę
  • Lekki sernik z malinami i nutką wanilii
  • Krem cappuccino z jagodami i sosem biszkoptowym
  • Kawa, herbata,
  • Soki
Szkolenia
Pakiet szkoleniowy I
  • Kawa, herbata (śmietanka, cukier, cytryna)
  • Soki owocowe
  • Woda mineralna
  • Kruche ciastka mix
Pakiet szkoleniowy II
  • Kawa, herbata (śmietanka, cukier, cytryna)
  • Soki owocowe
  • Woda mineralna
  • Kruche ciastka mix
  • Ciasto domowe (1 porcja)
Pakiet szkoleniowy III
  • Kawa, herbata (śmietanka, cukier, cytryna)
  • Soki owocowe
  • Woda mineralna
  • Kruche ciastka mix
  • Rogaliki nadziewane (1 porcja)
Pakiet szkoleniowy IV
  • Kawa, herbata (śmietanka, cukier, cytryna)
  • Soki owocowe
  • Woda mineralna
  • Kruche ciastka mix
  • Domowe ciasto (1 porcja)
  • Kanapka bankietowa (2 porcja)
  • Tartaletki nadziewane (1 porcja)
Pakiet szkoleniowy V
  • Kawa, herbata (śmietanka, cukier, cytryna)
  • Soki owocowe
  • Woda mineralna
  • Kruche ciastka mix
  • Domowe ciasto (1 porcja)
  • Kanapka bankietowa (2 porcja)
  • Koreczki bankietowe (2 porcje)
  • Ptysie z nadzieniami (1 porcja)
  • Owoce
Lunch
ZUPA
  • Zupa krem serowo brokułowa z grzaneczkami serowymi
  • Zupa gulaszowa z nutka kminku
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem ptysiowym
  • Zupa krem śmietanowo- kurkowa z koperkiem
Dania główne
  • Fileciki z kurczaka duszone w czerwonym Pesto z warzywami
  • Fileciki z indyka podawane z brzoskwiniami i serem pleśniowym
  • Polędwiczki drobiowe duszone w polędwicy łososiowej z borowikami i szarlotką
  • Medaliony wieprzowe w sosie gorgonzola z pieprzem kolorowym
  • Grillowane kąski wieprzowe z bekonem w towarzystwie cukini i pomidorów suszonych
  • Cielęcina duszona w miodzie i rozmarynie
  • Łosoś z grilla z masełkiem koperkowym
  • Sola zapiekana z pomidorami bazylią i serem
  • Makaron w sosie serowym z warzywami i parmezanem
  • Makaron z Pesto i szpinakiem podawany z parmezanem
Dodatki
  • Ziemniaczki z pieca
  • Ziemniaki piure smakowe
  • Kluseczki półfrancuskie z koperkiem
  • Ryż z warzywami
  • Bukiet sałat z lekkim winegretem
  • Warzywa gotowane
  • Buraczki z chrzanem
Deser
  • Domowy sernik z brzoskwiniami
  • Letnie ciasto kruche z rabarbarem
  • Tarty owocowe z powiewem lata
Bankiety i Eventy

ZESTAW I

  • Zimne zakąski – 1,5 porcji/osoba
    • Rolada z kurczaka nadziewana daktylami i orzechami lasu,
    • Medaliony wieprzowe z pasta kaparowa
    • Zwijany indyk nadziewany aromatycznymi morelami,
    • Schab zakrawany pasta chrzanowa i świeżym koperkiem
    • Medalion rybny przekładany szpinakiem z uwieńczeniem świeżych kiełek
  • Zimne sosy do mięs: ziołowy, tradycyjny sos tatarski
  • Sałatki – ok. 1,2 porcji/osobę
    • Wiosenna
    • Curry
    • Rozmaitości z sałaty
  • Drobne zakąski – 1 porcja/osoba
    • Kuleczki serowe panierowane w kokosie, maku, sezamie
    • Wiejski boczek nadziewany śliwka i migdałami
    • Zakręcony rulonik z łososia nadziewany farszem pieprzowym
    • Stożki ogórkowe z włoskim serem i oliwkami zielonymi
  • Pieczywo
  • Ciasto bankietowe – 1 porcja/osoba
  • Kawa, herbata
  • Sok, woda mineralna
 

ZESTAW II

  • Zimne zakąski – 2 porcji / osoba
    • Roladki z indyka nadziewane pastą smakową,
    • Fileciki z kurczaka na ananasie
    • Polędwiczki wieprzowe nadziewane malinami
    • Trój smakowy medalion z pasta daktylowa
    • Roladka z schabu w otulinie z liści winogrona
  • Zimne sosy do mięs: sos ziołowy, rosyjski
  • Mini-galaretki na ziołach - 0,5 porcji / osoba
  • Kącik rybacki - 0,5 porcji/osoba
    • Łosoś z pasta chrzanową,
    • Ryba w sosie korzennym z pieprzem kolorowym,
  • Sałatki -1,5 porcji/osoba
    • Z ziemniaków i migdałów,
    • Z kurczaka i aromatycznym curry,
    • Wiosenna,
  • Deska z serami i warzywnymi kompozycjami
  • Drobne zakąski – 2 porcje/osoba
    • Tartinki z serem, z oliwkami, z papryka, z łososiem,
    • Babeczki nadziewane
    • pasta serowa z nutka mięty
    • pasta łososiowa z kawiorem czarnym
    • Rulonik z rozbefu z ostrym nadzieniem
    • Rulonik z szpinaku nadziewany aromatyczna pasta z dorsza
    • Szpadki z serem camembert i winogronem
  • Pieczywo mieszane
  • Ciasteczka bankietowe – 1 porcja/osoba
  • Kawa, herbata
  • Sok, woda mineralna
 

ZESTAW III

  • Dania ciepłe – 1 porcja / osoba
    • Ragout wieprzowe z nutka tymianku,
    • Lasagna zapiekana z brokułami i włoskim serem z dodatkiem świeżej bazylii
  • Zimne zakąski – 2 porcje/osoba
    • Kurczak nadziewany pastą morelowa z nutką rozmarynu,
    • Schab w otulinie ziołowej nadziewany masa migdałową,
    • Medaliony wieprzowe z pasta wątróbkową
    • Szparagi zwijane szynka łososiowa z glazura kaparową
    • Trio mięs z farszem smakowym
    • Schab nadziewany pasta drobiowa z niespodzianka żurawinową
    • Indyk nadziewany masa pistacjowa z zielonym pieprzem
  • Zimne sosy do mięs: sos tatarski, sos ziołowo-czosnkowy
  • Kącik chłopski: smalec, ogórki kiszone, chleb wiejski,
  • Sałatki – 2 porcje/osoba
    • Fantazyjna z kurczakiem,
    • Nicejska,
    • Z kaszy jęczmiennej renklod
  • Drobne zakąski – 2 porcje /osoba
    • Cukinia faszerowana krewetkami
    • Szaszłyki z pomidorków i mozzareli
    • Kuleczki wieprzowe na szpadkach z kalafiorem
  • Deski z serami podane z ziołowymi kompozycjami
    • Ciasto deserowe – 1 porcja/osoba
  • Kawa, herbata,
  • Sok, woda mineralna
 

ZESTAW IV

  • Dania ciepłe – 2 porcji/osoba
    • Zupa krem pomidorowo paprykowa
    • Ogniste chilli szefa kuchni,
    • Polędwiczki drobiowe w sosie serowym z mleczkiem kokosowym z nutka kardamonu,
    • Delikatne fileciki z indyka w sosie śmietanowo winogronowym z nutka mięty
  • Zimne zakąski – 2,5 porcji/osoba
    • Roladki drobiowe nadziewane morelami,
    • Schab zakrawany pastą chrzanową,
    • Zawijaniec nadziewany szpinakiem i serem wędzonym,
    • Fileciki z kurczaka na ananasie,
    • Egzotyczny stek z indyka na piramidkach ananasowych
    • Terinne drobiowa o zabarwieniu orzechowym przekładany pistacjami
  • Zimne sosy do mięs: sos farmerski, sos ziołowo-czosnkowy
  • Kącik morski - ok. 0,5 porcji/osoba
    • Płaty z łososia nadziewane anchois
    • Rożki z pstrąga nadziewane darami morza
    • ryba w zalewie słodko-kwaśniej z pieprzem kolorowym,
  • Kącik chłopski smalec, ogórki kiszone, chleb wiejski
  • Sałatki – 1,5 porcji/osoba
    • Sałatka z kiełkami i chrupkami,
    • Sałatka z pieczeni i ogórków,
    • Sałatka z gruszek, sałatka nicejska,
  • Drobne zakąski – 2 porcja/osoba
    • Mini tartaletka z nadzieniami
    • Rulony z szynki nadziewane twarogiem,
    • Kąski z paluszkami krabowymi
    • Ruloniki z liści winogron z pasta z dorsza
    • Pikantne łódeczki serowe z otulina kokosowa
  • Patera z jarzynami
  • Słodka patera owocowa z zalewą smakową
  • Pieczywo mieszane
  • Ciasteczka bankietowe – 1 porcja/osoba
  • Kawa, herbata
  • Sok, woda mineralna
 

ZESTAW V

  • Dania ciepłe – 2 porcji / osoba
    • Zupa krem serowa z świeżym szczypiorkiem
    • Boeuf Strogonow,
    • Ragout wołowe z pieczarkami i cebulkami marynowanymi,
    • Duszone polędwiczki drobiowe w sosie mandarynkowym oraz orzeszkami pini
    • Domowe pierożki nadziewane z serem wędzonym i ziołami
  • Zimne zakąski – 3 porcje /osoba
    • Terrine z kurczaka i pistacji,
    • Roladki z indyka nadziewane pasta bazyliową,
    • Pasztet wieprzowy z koniakiem i czarnym pieprzem
    • Indyk w hiszpańskim winie
    • Schab nadziewany pastą drobiową ze śliwką,
    • Medalion drobiowy z pasta porzeczkowo chrzanowa
    • Steki drobiowe w glazurze pomarańczowo rozmarynowej
  • Zimne sosy do mięs: sos tysiąca wysp, sos z sera pleśniowego, sos
    • czosnkowo-ziołowy
  • Kącik morski
    • Kąski śledziowe w sosie pomidorowo-paprykowy,
    • Ryba w zalewie koperkowej z kolorowym pieprzem,
    • Terrina z łososia,
    • Rulony z soli przekładane szpinakiem
  • Kącik chłopski: smalec, ogórki kiszone, chleb wiejski
  • Sałatki – 1,5 porcji/osoba
    • Rejentowej,
    • Z tuńczyka,
    • Wiosenna,
    • Z kurczaka i fasoli,
  • Drobne zakąski – 2,5 porcje/osoba
    • Gruszki marynowane podawane z roquefortem z polędwicą
    • Faszerowane karczochy szynka i serem gruyere
    • Awokado nadziewane pastą pieprzową
    • Daktyle z serem gorgonzolowym
    • Szaszłyczki z melona i szynki parmeńskiej
  • Rustykalna patera
  • Wykwintna patera z jarzynami
  • Deska z serowymi fantazjami
  • Pieczywo mieszane
  • Ciasteczka bankietowe – 1 porcja/osoba
  • Owoce
  • Kawa, herbata,
  • Sok, woda mineralna
 

ZESTAW VI

  • Dania ciepłe – 2,5 porcji
    • Zupa krem szparagowa
    • Knelki rybne w sosie maślano grzybowym
    • Polędwiczki drobiowe w marynacie miodowo imbirowej z warzywami
    • Ognisty pilaw wieprzowy z cieciorka z nutka boru leśnego
    • Szynka pieczona z nuta jałowca podawana z dipem chrzanowo – koperkowym
  • Szynki i pieczenie na paterze
  • Zimne zakąski – 2 porcje/osoba
    • Rolada z indyka nadziewana morelami,
    • Schab w otulinie ziołowej,
    • Terrina z kurczaka i brokułów,
    • Fileciki z kurczaka zwijane z lazurem,
    • Pasztet w 3 smakach w otulinie orzechowej
    • Medalion wieprzowy przekładany pasta z nerkowca z nutka Bazyli
    • Stek drobiowy na melonie z masą paprykową
  • Zimne sosy do mięs: sos tatarki, sos rosyjski, sos z sera pleśniowego
  • Kącik morski
    • Sola w zalewie pieprzowej z nutka słodkiego wina francuskiego
    • Terinne z wędzonego łososia z pastą homarową
    • Tymbaliki rybne o smaku cytrynowym z koperkiem
    • Dzwonki z pstrąga nadziewane darami morza
    • Medaliony z dorsza na świeżym ogórku
  • Kącik chłopski: smalec, ogórki kiszone, chleb wiejski,
  • Sałatki – 2 porcja/osoba
    • Rejentowej,
    • Cezara,
    • Wiosenna,
    • Pieczarkowa,
  • Drobne zakąski – 2,5 porcje/osoba
    • Krem z wędzonego pstrąga
    • Faszerowane karczochy szynka i serem gruyere
    • Cukinie faszerowane krewetkami
    • Szaszłyczki drobiowe z chutney”Em dyniowo-cukiniowym
    • Szaszłyczki z melona i szynki parmeńskiej
    • Pierożki kornwalijskie
    • Francuskie kieszonki nadziewane pasta wątróbkową z cherry
  • Rustykalna patera
  • Deska z serowymi fantazjami
  • Pieczywo mieszane
  • Ciasteczka bankietowe – 1,2 porcji/osoba
  • Owoce
  • Kawa, herbata
  • Sok, woda mineralna
 

ZESTAW VII

  • Dania ciepłe – 3 porcji/osoba
    • Zupa krem brokułowa z serem pleśniowym i świeżą bazylia
    • Tortellini z sosem włoskim z pomidorami suszonymi i kawałkami dyni marynowanej
    • Wieprzowina w sosie z owoców suszonych z nutka tymianku
    • Zapiekany makaron penne z kurczakiem neapolitańskim z prażonymi migdałami i pierzynką serową
    • Wyjątkowe kąski wołowe w sosie ostrygowym z nutka pieprzu cytrynowego
  • Szynka pieczona w ziołach podawana z dippem chrzanowo – koperkowym – 1 porcja/osoba
  • Szynki i pieczenie na paterze
  • Koktajle – 1 porcja/osoba
    • Koktajl z krewetek,
    • Koktajl ze szparagów,
    • Koktajl z krabów z sosem cumerland
  • Zimne zakąski – 2porcje/osoba
    • Fileciki z kurczaka z mandarynka i ananasem,
    • Schab zakrawany pastą ziołową,
    • Polędwiczki nadziewane farszem malinowym,
    • Medaliony wieprzowe ze szparagów i ogórków,
    • Medaliony drobiowe z papryką i oliwką,
    • Kurczak nadziewany masa owocowa z nadzieniem pieprzowo-ziołowym
    • Terinna z kaczki o smaku pomarańczowym
    • Delikatny pasztet cielęcy przekładany bekonem
  • Zimne sosy do mięs: sos tatarki, sos ziołowo – czosnkowy, sos z sera pleśniowego
  • Drobne zakąski – 3 porcje/osoba
    • Carpaccio wołowe na sałatce z Rukli z balsamicznym winegret
    • Ostrygi Rockefeller
    • Wan-tan z musem curry
    • Winogrona w płaszczyku z cielęciny
    • Szaszłyczki z melona i szynki parmeńskiej
    • Gruszki marynowane podawane z roquefortem z polędwicą
  • Kącik morski
    • Medaliony z sandacza,
    • Płaty z łososia z pastą chrzanową,
    • Terrine z łososia i pistacji,
    • Krewetki tygrysie w zalewie miodowo – imbirowej
  • Kącik chłopski: smalec, ogórki kiszone, chleb wiejski, kiełbasa polska
  • Sałatki – 2,5 porcje/osoba
    • Grecka,
    • Z indyka,
    • Z owoców i selera,
    • Sycylijska
    • Z kluskami i kukurydzą
  • Rustykalna patera
  • Deska z serowymi fantazjami
  • Pieczywo mieszane
  • Ciasteczka bankietowe – 2 porcja/osoba
  • Jabłecznikowe zawirowania – 0,5 porcji/osoba
  • Owoce
  • Kawa, herbata
  • Sok, woda mineralna
 

ZESTAW VIII

  • Dania ciepłe – 3 porcji/osoba
    • Zupa krem prowansalska z migdałami nelusko
    • Polędwiczki drobiowe w sosie kurkowym z prażonymi kiełkami,
    • Węgierskie kąski cielęce w sosie z pomidorów suszonych z nutką kminku
    • Tagiatelle zapiekane z grzybami przekładane owocami morza na serze pleśniowym
    • Polędwica wieprzowa po jawajsku z nutka orientu z serem holenderskim i owocami pini.
  • Szynka pieczona z nutka jałowca podawana z dippem chrzanowo –koperkowym – 1 porcja/osoba
  • Szynki i pieczenie na paterze
  • Koktajle na zaostrzenie apetytu – 1 porcja/osoba
    • Koktajl z krabów z sosem cumberland
    • Koktajl z łososia i karczochów
    • Koktajl z polędwica wieprzowa na sałatce szlacheckiej
    • Koktajl z polędwicy z płatkami róży
  • Zimne zakąski – 3 porcje/osoba
    • Fileciki na grillowanym grejpfrucie z masą orzechową
    • Schab zakrawany pastą chrzanową,
    • Rolada z boczku i ziół z nutka rozmarynu i świeżego majeranku
    • Polędwiczki z nadzieniem drobiowo – daktylowym
    • Medaliony wieprzowe w błyszczącym sosie z pastą wątróbkową,
    • Terrina z kaczki o smaku pomarańczowym,
    • Medaliony wołowe z kaparami,
    • Pasztet z kaczego lub gęsiego foie-gras
  • Zimne sosy do mięs: sos tatarki, sos ziołowo – czosnkowy, sos z sera pleśniowego, sos tysiąca wysp
  • Zaułek morski 2 porcje/osobę
    • Mus z krewetek i łososia,
    • Rolada z flądry i łososia,
    • Zielone szparagi zwijane w szynce z łososia,
    • Terrina z łososia i pistacji,
    • Węgorz wędzony
  • Drobne zakąski – 3 porcje/osoba
    • Marynowane grillowane papryczki i patisony e zaprawie winegret wg
    • greckiej receptury
    • Łosoś z ananasowa salsa
    • Krem z wędzonego pstrąga
    • Krewetki tygrysie w sosie z czarnych jagód
    • Gruszki marynowane podawane z roquefortem z polędwicą
    • Wan –tan z nadzieniem cielęcym z czosnkiem marynowanym
    • Carpaccio cielęce na sałatce z Rukli z płatkami parmezanu
  • Sałatki – 3 porcji /osoba
    • Z wędzonego kurczaka,
    • Monte Christo,
    • Z pieczeni i ogórków,
    • Nicejska,
    • Wiosenna,
  • Rustykalna patera
  • Deska z serowymi fantazjami
  • Wykwintna patera z jarzynami
  • Pieczywo mieszane
  • Ciasteczka bankietowe – 1 porcja/osoba
  • Jabłecznikowe zawirowania – 1 porcja/osoba
  • Owoce
  • Kawa, herbata
  • Sok, woda mineralna
Koktajl
Menu serwowane na mini naczynkach, kieliszkach, oraz na dekoracyjnych łyżkach.

Przykładowe przekąski

  • Tuńczyk w warzywach grillowanych na puree kasztanowym.
  • Tatar z łososia wędzonego na pumperniklu
  • Krewetki tygrysie w zaprawie miodowej na rukoli
  • Szynka parmeńska z rukolą i melonem
  • Conchiglioni rigati nadziewane pastą z pstrąga wedzonego.
  • Conchiglioni rigati nadziewane pastą z łososia i kawiorem
  • Conchiglioni rigati nadziewane pastą wątróbkową
  • Mini roladki nadziewane boczkiem i śliwką
  • Mini roladka z indyka nadziewana morelami i camembertem
  • Mini roladka z schabu zakrawana pastą chrzanową
  • Kuleczki serowe w otulinie ziołowej, sezamowej, szczypiorkowej
  • Szaszłyczek z mozzarella i pomidorkiem
  • Szaszłyczek z kurczakiem i ananasem
  • Pierożki nadziewane szpinakiem, grzybami,
  • Daktyle faszerowane serem gorgonzola
  • Krem awokado z kolędrą z chipsami tortillas
  • Oliwka zielona faszerowana serem z salsą
  • Mini kuleczki cielęce w sosie barbecu
  • Sałatka z kurczaka i gruszkami
  • Sałatka broccolini z kiełkami lucerny
  • Drobne słodkie wariacje
  • Mini babeczki nadziewane musem orzechowym, waniliowym z owocami,
  • Rożki w białej i ciemnej czekoladzie
  • Mini szaszłyczki owocowe
  • Włoski krem tiramisu z sosem biszkoptowym i borówkami
Wigilie Firmowe

Firma cateringowa OMEGA serdecznie zaprasza Państwa do skorzystania ze specjalnej oferty świątecznej.

Pragniemy aby w tym szczególnym okresie jakim jest Narodzenie Bożej Dzieciny wytworzyła się wyjątkowa atmosfera miłości, radości, zrozumienia oraz wszechogarniającej dobroci.

Na ten uroczysty dzień przygotowaliśmy dla Państwa wyjątkowe Świąteczne menu, w którym odnajdziecie Państwo potrawy tradycyjnej kuchni polskiej oraz kulinarne niespodzianki. Na suto zastawionych stołach nie zabraknie ryb, pierogów, grzybów, maku, bakalii, oraz wielu innych Wigilijnych smakołyków.

Poniżej prezentujemy przykładowe zestawy. Jeżeli chcieliby Państwo skomponować własne menu czekamy na Państwa sugestie.

 

ZESTAW ŚWIĄTECZNY

Przykładowe menu przyjęcia wigilijnego firmowego

Zupy

  • Barszcz czerwony tradycyjny z uszkami
  • Zupa grzybowa z łazankami
  • Zupa krem borowikowa

Dania Ciepłe

  • Kapusta z grzybami i śliwkami wędzonymi
  • Pierogi z nadzieniem ziemniaczano-serowym zasmażane z szczypiorkiem
  • Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami z cebulką przesmażaną
  • Filety z karpia z masełkiem i koperkiem
  • Filety z pstrąga w migdałach i świeżych ziołach
  • Łosoś grillowany z masełkiem chrzanowym
  • Sola zapiekana z grzybami , ziemniakami i białą kapusta z aromatycznym sosem śmietanowo – serowym
  • Filety rybne przekładane szpinakiem i serem z pomidorami suszonymi podawane z pierożkami tortellini.

Dania Ciepłe świąteczne mięsne

  • Delikatne płatki wieprzowe w sosie gruszkowym z nutka tymianki
  • Karkówka duszona w winie z owocami suszonymi
  • Marynowane polędwiczki drobiowe w sosie kurkowym
  • Schab pieczony w sosie śmietanowym z borowikami
  • Cielęcina w glazurze miodowej podawana z sosem jabłkowo- cynamonowym lub żurawinowym
  • Pikantne udka z kurczaka faszerowane nadzieniem pikantnym w glazurze miodowo- czosnkowej

Zakąski Zimne

  • Rulony z pstrąga z pastą chrzanową
  • Filety z łososia marynowane w galarecie koperkowej
  • Terrina z łososia i pistacjami
  • Sola przekładana szpinakiem i pasta serową
  • Tradycyjny filet z karpia w galarecie
  • Medaliony z ryby z kaparami
  • Dorsz w zalewie słodko kwaśnej
  • Śledź po wileńsku
  • Śledź w marynacie korzennej z rodzynkami
  • Śledź marynowany po kaszubsku
  • Śledź w zalewie z suszonych owoców
  • Śledź w śmietanie z rodzynkami i jabłkiem
  • Śledź w sosie pomidorowo- miodowym
  • Tradycyjny śledź z korniszonami
  • Rulony z wędzonego łososia nadziewane chrzanem

Zakąski Zimne mięsne świąteczne

  • Tradycyjny schab z śliwką
  • Indyk z morelami
  • Fileciki z kurczaka na ananasie
  • Pasztet świąteczny podawany z sosem chrzanowo-koperkowym lub żurawiną
  • Schab zakrawany pastą chrzanowa
  • Rolada drobiowa nadziewana pastą grzybową i świeżą pietruszką
  • Filet z kurczaka nadziewany serem pleśniowym i warzywami
  • Medaliony drobiowe z pastą wątróbkowo- paprykową z daktylami
  • Polędwiczki nadziewane kurkami w otulinie ziołowej

Drobne przekąski

  • Kruche pierożki z nadzieniem
    • grzybowym
    • szpinakowym
  • Szpadki z łososia, melona przekładane zieleniną
  • Ptysie nadziewane pastą krewetkową
  • Mus z łososia z krążkiem waflowym
  • Tarta letka nadziewana tatarem rybnym z korniszonami
  • Tarty świąteczne z kurkami, serem, świeżym koprem
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane serem pleśniowym i łososiem
  • Ptysie nadziewane pastą krewetkową
  • Vola vent z nadzieniem świątecznym
  • Łosoś marynowany w pieprzu kolorowym
  • Wędzony pstrąg na warzywach z pastą cytrynową
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka śledziowa z nutka pikanterią
  • Ziemniaczana sałatka z migdałami i serem wędzonym
  • Sałatka z kurczakiem i gruszek
  • Sałatka Nicejska

Dodatki

  • Sos chrzanowy
  • Sos tatarski
  • Sos ziołowo- czosnkowy
  • Pieczywo mieszane

Deser

  • Sernik z brzoskwiniami
  • Ciasto makowo- serowe
  • Ciasto orzechowe
  • Piernik z jabłkami przekładany marmoladą różaną
  • Keks
  • Ciasto makowe
  • Makiełki
  • Babeczki z nadzieniami